Braç de gitano de fruita

 Aquesta recepta, a falta d’un nom millor, va ser l’última del taller de cuina baixa en calories que vaig fer

 

És més senzilla del que sembla i el resultat és exel·lent.

Ingredients per la planxa:

3 ous
85g sucre
1 cullerada de sucre
85g de farina tamisada
1 culleradeta de llevat químic
1 culleradeta de sucre vainilla (opcional)

1 mica de ratlladura de llimona (opcional)

 

Ingredients pel farciment:

Fruita del temps (jo ho vaig fer amb figues)

1 iogurt natural (desnatat si voleu menys calories)

 

Elaboració:

Bat els ous amb una batedora de barilles fins que doblin el seu volum (si ho bats una mica més, tampoc passa res)

Hi vas incorporant el sucre a mesura que va pujant, incorpora-hi també el sucre vainilla, si n’hi poses.

Un cop hagi pujat:

Hi afegeixes poc a poc la farina i el llevat tamisats.

Vés-ho barrejant amb una espàtula amb compte que no baixin massa els ous.

Vigila no deixar bombolles de farina.

Un cop ben barrejat:

Tapa una safata de forn (de les grans) amb un paper de forn pintat amb oli.

Hi estires la massa i la reparteixes uniformement amb suavitat.

Ho enfornes (amb el forn ja calent) a 200º fins que la capa superior quedi torrada (un 15-20 minuts)

Estira un altre full de paper de forn al marbre/taula i hi tires una cullerada de sucre per sobre.

Quan treguis la planxa la poses sobre el full amb sucre, retires el full del cul i l’enrotlles (amb el paper nou dins)

Deixa que s’arrefredi

 

Quan el pa de pessic estigui fred.

Pela (si fa falta) i trinxa la fruita al túrmix.

Si la textura és molt dura hi pots barrejar iogurt fins a obtenir una textura suau.

Desenrotlla el braç de gitano, treu-hi el paper de forn.

Escampa-hi la fruita trinxada amb el iogurt.

Enrotlla-ho amb compte perquè la fruita quedi dins, no vagi sortint fora.

Quan estigui enrotllat, talla les puntes.

Tapa-ho amb un paper film i posa-ho a la nevera un parell d’hores.

Bon profit!

 

La gràcia d’aquesta recepta és que va canviant en funció de la fruita que hi posis, de manera que malgrat fer el mateix el resultat anirà canviant en funció de la fruita que hi posis.

Si divideixes la pa de pessic en 10 racions, cada ració té unes 150 calories aproximadament.