Carasaus

Estic productiu, massa i tot! Preparant un taller de cuina baixa en calories m’ha vingut al cap un pa que em va deixar provar una noia de Sardenya (típics d’allà)  i que havia quedat volant pel meu cap. Vaig pensar que quedaria fantàstic en una recepta d’amanida, així que treient-me la mandra vaig cercar la recepta. I després de cercar molt vaig trobar aquesta en un bloc, l’he provat i ha quedat espectacular!!

Ingredients:

200g de farina de blat

50g de farina de força

3-4g de llevat

160g d’aigua

sal

 

Elaboració:

Desfés el llevat amb l’aigua.

Barreja tots els ingredients.

Amassa fins que quedi una massa dura però molt suau.

Deixa reposar la massa entre mitja hora i 1 hora (de fet, jo vaig quedar a fer una cervesa i ho vaig deixar 2h…)

Encén el forn al màxim (si tens pedra refractària o maons, posa’ls)

Divideix la massa en 6 parts iguals.

Fes 6 boles

Enfarina el marbre i estira la primera bola, tant fina com puguis. Per anar bé s’hauria de poder veure la teva mà a través la massa.

Posa-la al forn (quan ja estigui calent) uns 2 minuts. Veuràs que s’infla, això és bo.

Gira-la i deixa-la coure 2 minuts més.

Treu-la del forn i fes la següent

Deixa’l reposar sobre una reixa

 

Els carasaus originals es partien per la meitat, és a dir, un cop trets del forn, abans no s’endureixi la massa es tallaven, però per fer-ho fan falta forns a temperatures molt altes  (al voltant dels 400 o 500º)

El resultat és un pa molt cruixent, sense molla i molt gustós. Espero que us agradi!!!