Ingredients:
200g de farina de blat
50g de farina de força
3-4g de llevat
160g d’aigua
sal
Elaboració:
Desfés el llevat amb l’aigua.
Barreja tots els ingredients.
Amassa fins que quedi una massa dura però molt suau.
Deixa reposar la massa entre mitja hora i 1 hora (de fet, jo vaig quedar a fer una cervesa i ho vaig deixar 2h…)
Encén el forn al màxim (si tens pedra refractària o maons, posa’ls)
Divideix la massa en 6 parts iguals.
Fes 6 boles
Enfarina el marbre i estira la primera bola, tant fina com puguis. Per anar bé s’hauria de poder veure la teva mà a través la massa.
Posa-la al forn (quan ja estigui calent) uns 2 minuts. Veuràs que s’infla, això és bo.
Gira-la i deixa-la coure 2 minuts més.
Treu-la del forn i fes la següent
Deixa’l reposar sobre una reixa
Els carasaus originals es partien per la meitat, és a dir, un cop trets del forn, abans no s’endureixi la massa es tallaven, però per fer-ho fan falta forns a temperatures molt altes (al voltant dels 400 o 500º)
El resultat és un pa molt cruixent, sense molla i molt gustós. Espero que us agradi!!!