Tot llegint un llibre de receptes em vaig trobar aquesta recepta, és senzilla i queden unes coques delicioses, amb el seu punt just de sucre i d’ametlla; són de les que no se’n pot menjar només una… Espero que la gaudiu
Ingredients:
- 500g d’ametlles
- 500g de sucre
- 500g de mantega
- 2 ous
- 1 nou de mantega
- Farina
- 2 o 3 cullerades sopers de canyella en pols
Procediment:
Es barregen tots els ingredients alhora en un bol o una olla, la massa quedarà molt líquida, aneu-hi afegint farina fins que quedi una massa tova. Jo vaig parar quan la massa tenia una textura de galetes sablé, era manipulable i no era gens dura.
Un cop la massa feta vaig fer «macarrons» com si fóssin de plastilina i els vaig aixafar sobre la safata del forn per donar-los la forma de coca. Hi vaig espolsar sucre i canyella per sobre i ho vaig enfornar a 200º entre 25 i 30 minuts. En sortir del forn les coques eren una mica toves, però es van anar endurint a mesura que s’arrefredaven. De totes maneres són unes coques una mica delicades perquè són trencadísses.
Una recepta senzilla i boníssima!