Ahir vaig fer un tallers que malgrat haver-me’l hagut de plantejar de moltes maneres va ser genial!
Espero que totes us ho hagueu passat tant bé com jo 😉 Tal com us vaig prometre us poso aquí les receptes.
Llegiu-vos bé la recepta i si hi ha alguna cosa que no enteneu, digueu-ho que ho milloraré!
Ingredients:
1 massa de pasta de full rectangular i gruixudeta (0.5cm més o menys)
la meitat del seu pes en llardons
60-70g de pinyons
34-40g d’ametlla tallada (opcional)
sucre
canyella
1 ou
Elaboració:
Poseu a estovar els xampinyons i les ametlles en aigua una mitja hora abans de fer la coca. Si és més, no passa res.
Enceneu el forn a 250º
Trinxeu els llardons (al gust de cadascú)
Enfarineu la taula i estireu una mica la massa, més o menys que tingui l’amplada del corró.
Poseu gairebé tots els llardons al mig de la massa.
Tapeu els llardons amb la part esquerra de la massa i apreteu-la una mica amb les mans.
Escampeu els llardons restants sobre la massa i tapeu-la amb la part dreta de la massa que encara està estesa.
Agafeu el corró i estireu la massa a la mida de la safata del forn.
Poseu un paper sobre la safata del forn.
Estireu-hi la massa.
Bateu l’ou en un bol i pinteu tota la coca.
Escorreu els pinyons i les ametlles i escampeu-les sobre la coca.
Barregeu una mica de canyella amb el sucre i poseu-ho sobre els pinyons.
Enforneu la coca, dalt i baix i abaixeu la temperatura del forn a 180º- 200º.
Es deixa coure fins que la coca queda torrada al gust de l’usuari (solen ser uns 30 minuts)
S’espera que s’arrefredi.
I ja es pot menjar!