Son.cat

Coca de llardons

Ahir vaig fer un tallers que malgrat haver-me’l hagut de plantejar de moltes maneres va ser genial!

Espero que totes us ho hagueu passat tant bé com jo 😉 Tal com us vaig prometre us poso aquí les receptes.

Llegiu-vos bé la recepta i si hi ha alguna cosa que no enteneu, digueu-ho que ho milloraré!

Ingredients:

1 massa de pasta de full rectangular i gruixudeta (0.5cm més o menys)

la meitat del seu pes en llardons

60-70g de pinyons

34-40g d’ametlla tallada (opcional)

sucre

canyella

1 ou

 

Elaboració:

Poseu a estovar els xampinyons i les ametlles en aigua una mitja hora abans de fer la coca. Si és més, no passa res.

Enceneu el forn a 250º

Trinxeu els llardons (al gust de cadascú)

Enfarineu la taula i estireu una mica la massa, més o menys que tingui l’amplada del corró.

Poseu gairebé tots els llardons al mig de la massa.

Tapeu els llardons amb la part esquerra de la massa i apreteu-la una mica amb les mans.

Escampeu els llardons restants sobre la massa i tapeu-la amb la part dreta de la massa que encara està estesa.

Agafeu el corró i estireu la massa a la mida de la safata del forn.

Poseu un paper sobre la safata del forn.

Estireu-hi la massa.

Bateu l’ou en un bol i pinteu tota la  coca.

Escorreu els pinyons i les ametlles i escampeu-les sobre la coca.

Barregeu una mica de canyella amb el sucre i poseu-ho sobre els pinyons.

Enforneu la coca, dalt i baix i abaixeu la temperatura del forn a 180º- 200º.

Es deixa coure fins que la coca queda torrada al gust de l’usuari (solen ser uns 30 minuts)

S’espera que s’arrefredi.

I ja es pot menjar!

Exit mobile version