Son.cat

Coca de Sant Joan

 Sembla estrany que dues hores i mitja donin per a fer tantes coses!

Aquesta és l’última recepta. Recordeu que és la que duia més feina i que vam fer per parts.

Si hi ha alguna cosa que no queda clara, ja ho sabeu, comenteu-ho i us ho explico millor!

Ingredients per la massa mare (esponja):

140g de farina de força

30g de llevat de forner

80g d’aigua (tèbia)

Ingredients per a la coca:

90g de sucre

425g de farina de força

10g de sal

3 ous + 1 per pintar

90g de mantega (pomada)

75-80g de llet

20g d’anís (nosaltres hi vam posar aigua de tarongina)

 

Decoració

Fruita confitada

Pinyons

Sucre

 

Elaboració


Primerament farem l’esponja (o massa mare). Per fer-ho poseu en un bol 140g de farina de força, 30g de llevat i 80g d’aigua tèbia.

Ho barregeu ben barrejat.

Ho tapeu amb una tapa (o paper film) i ho deixeu reposar 1hora (o una mica més)

Passat aquest temps.

Al mateix bol hi poseu-hi tots els elements líquids menys la mantega.

Barregeu-ho una mica, sense patir.

Afegiu-hi els elements sòlids menys la mantega)

I amasseu-ho.

Quan la massa comenci a prendre cos, recolliu-la i torneu-la a posar al bol, enfarinat.

Deixeu que reposi 10 minuts aproximadament.

Passats els 10 minuts

Enfarina la taula, estira la massa (veuràs que és manejable)

Posa-hi la mantega (pomada)

Continua amassant, fent agermanar 😉 tots els ingredients.

Si veus que passats uns 15-20 minuts d’amassar no s’agermanen. Posa-hi una mica de farina.

Quan la massa torni a tenir cos, recull-la i deixa-la reposar uns 15 minuts més o menys.

Torna a amassar la massa fins que quedi ben fina (veuràs que és molt ràpid).

Deixa-la reposar, 15-20 minuts més.
Ja  tenim la massa llesta!!

 

Si voleu fer una coca gran, no cal partir la massa. Si la voleu més petita, partiu-la a la mida que us vagi bé.

Estireu la massa per fer la coca.

Pinteu-la amb un ou batut i decoreu-la amb la fruita confitada (que vam rentar), els pinyons i una mica de sucre per sobre.

Poseu-la a fermentar en un lloc on no hi hagi moviment d’aire (recordeu que ho vaig posar dins d’un armari)

La fermentació pot durar entre 1 i 2 hores

Quan la massa hagi doblat el seu volum poseu-la al forn a 180º – 200º  durant 20-30 minuts.

Passat aquest temps treieu la coca del forn i DEIXEU-LA REPOSAR!!

Espero que us quedi ben bona!

 

PS. També s’hi pot posar la ratlladura de mitja llimona per donar-li el gust de llimona a la massa. Si voleu que el procés de fermentació sigui més ràpid. Podeu posar 15g més de llevat durant el pastat (amb els elements líquids)

Exit mobile version