Coca de sucre

Coca de sucre Coca de sucre Coca de sucre

Feia anys que tenia al cap fer una coca de sucre. Una de les de veritat, sembla estrany que en facin a tant pocs llocs i les que facin siguin tant poc bones. Així que aquest cap de setmana he fet coques de sucre. De fet ja n’havia fet però no havia apuntat la recepta. Per tant vaig pensar que era millor no posar-la aquí. Ahir sí. La vaig apuntar fil per randa i us la puc passar.

 

Veureu que són alguns passos però no no és tant complicat com sembla!

També veureu que les mides són grans. Les podeu partir per la meitat.

Ingredients:

  • 1500 grams de farina de força
  • 20 grams de sal
  • 220 grams de sucre
  • 200 grams d’oli d’oliva
  • 6 ous
  • 300 grams d’aigua
  • 25 grams de llevat fresc
  • 1 culleradeta de canyella
  • Anís (del líquid, ehh)

 

Elaboració:

Barregem 1kg de farina, reservem la resta amb tots els ingredients sòlids.

Hi incorporem els ous i l’aigua i ho barregem ben barrejat. La massa serà dura.

Desfem el llevat (amb les mans, l’afegim a la barreja. Barrejarem per repartir-lo bé.

Després hi incorporem l’oli poc a poc sense deixar de barrejar perquè la massa l’absorbeixi.

Quedarà una massa enganxosa, molt.

TRANQUIL·LITAT!

Anirem afegint farina, poc a poc fins que la massa prengui cos i es desenganxi.

No ha de ser una massa dura. Sense patir-hi gaire i haureu de posar entre 100 i 200g més.

Quan la massa quedi fina la posarem en un bol, tapada amb paper film a la nevera.

Al cap d’una estona (entre mitja hora i una hora) la tornarem a amassar uns 10 minuts.

Si fa falta una mica més de farina l’afegirem.

La tornem a posar al bol, tapada amb paper film i de nou a la nevera. S’hi pot estar una hora tranquil·lament, fins i tot dues.

Passat aquest temps dividirem la massa en quatre parts i en farem quatre boles.

Les deixarem reposar una mica perquè agafin la temperatura ambient.

Després les estirarem sobre un paper de forn. Per estirar-les haurem de posar una mica de farina o oli sobre el paper i el corró.

Un cop estirades, tapem les coques amb un drap i les deixem fermentar.

Degut a la proporció de llevat que hi hem posat poden fermentar tranquil·lament tres o quatre hores. Si volem accelerar el procés només cal augmentar la dosi de llevat.

Quan veurem que la massa ha pujat i comença a ser més flonja encendrem el forn a 250º Quan estigui ben calent

Ensucrarem la primera coca i la ruixarem amb una mica d’anís.

La posarem al forn 10 minuts a 220º

Quan la treiem la tornem a ruixar amb més anís. En ruixar-la l’anís es caramelitzarà amb el sucre i li donarà un color i una textura molt bons.

La deixem refredar

Ja podem anar per la segona coca…