Aquí en teniu la recepta.
Ingredients
400g de prunes seques sense pinyol
50g de rom
50g de mantega
130g de sucre
220g d’ous (pes amb clasca)
110g de farina
750 de llet freda
sal
Elaboració
La nit anterior poseu les panses i el rom en remull.
L’endemà:
Agafeu una safata d’uns 20x25cm i l’engreixeu amb la mantega.
Hi poseu les panses i les entreu al forn as 220º, uns 5 minuts, per que s’escalfin.
Barregeu el sucre amb els ous.
Afegiu-hi progressivament la farina i la sal.
Quan hagueu tret les prunes del forn
Incorporeu la llet a la barreja anterior i barregeu-ho ben barrejat
Poseu la massa líquida a la safata de les prunes
Enforneu-ho 10 minuts a 220º, després 25-30 minuts (aproximadament) a 180º
Sabreu que és cuit fent la prova del ganivet i perquè haurà quedat tot ben pres.
Deixeu-ho refredar. Quan estigui fred poseu-ho a la nevera.
Serviu-ho fresc