Far breton

Pocs postres francesos m’agraden tant com els fars bretons. Així que vaig agafar tots els ingredients i m’hi vaig posar.

Aquí en teniu la recepta.

Ingredients

400g de prunes seques sense pinyol

50g de rom

50g de mantega

130g de sucre

220g d’ous (pes amb clasca)

110g de farina

750 de llet freda

sal
Elaboració

La nit anterior poseu les panses i el rom en remull.

L’endemà:

Agafeu una safata d’uns 20x25cm i l’engreixeu amb la mantega.

Hi poseu les panses i les entreu al forn as 220º, uns 5 minuts, per que s’escalfin.

Barregeu el sucre amb els ous.

Afegiu-hi progressivament la farina i la sal.

Quan hagueu tret les prunes del forn

Incorporeu la llet a la barreja anterior i barregeu-ho ben barrejat

Poseu la massa líquida a la safata de les prunes

Enforneu-ho 10 minuts a 220º, després 25-30 minuts (aproximadament) a 180º

Sabreu que és cuit fent la prova del ganivet i perquè haurà quedat tot ben pres.

 

Deixeu-ho refredar. Quan estigui fred poseu-ho a la nevera.

Serviu-ho fresc