Flam «parisien»

 Ingredients:

1kg de llet sencera (o 800g de llet i 200 de nata líquida)

250g de sucre

90g de maizena

4 rovells d’ou

1 ou sencer

2 beines de vainilla (opcional)

1 massa brisa

Elaboració:

Es tallen i es graten les beines de vainilla. Es reserva l’interior de la beina.

Es posa a bullir la llet.

Mentre arrenca el bull:

Es barregen tots els ingredients (excepte la llet i la massa brisa), s’hi inclou l’interior de les beines i es barreja ben barrejat..

Quan la llet bulli es treu del foc, s’hi incoroporen les beines de vainilla i es deixen infusionar 10 minuts fora del foc.

D’altra banda, s’unta un motlle d’oli o mantega i s’hi posa la massa brisa. Es guia amb els dits per a que s’adapti a la forma del motlle.

Es talla la massa que sobri.

Passats els deu minuts

S’incorpora la llet a la resta d’ingredients.

Es posa al foc i es torna a fer bullir molt lentament sense deixar de remenar.

Quan comença a bullir, es deixa espessir una mica.

S’aboca dins de la massa brisa.

Es cou al forn, preescalfat a 175-180º ns 45 minuts.

Es deixa refredar i quan estigui tebi es pot posar, si es vol, a la nevera.

L’endemà encara és més bo.

 

Aquesta recepta és molt senzilla, la vam fer al taller de cuina de Can Castelló i va quedar molt bona! (I més bona hauria estat si haguéssim pogut deixar arrefredar-lo)

Necessitarem una massa brisa. Trobareu la recepta en una altra entrada.