1kg de llet sencera (o 800g de llet i 200 de nata líquida)
250g de sucre
90g de maizena
4 rovells d’ou
1 ou sencer
2 beines de vainilla (opcional)
1 massa brisa
Es tallen i es graten les beines de vainilla. Es reserva l’interior de la beina.
Es posa a bullir la llet.
Mentre arrenca el bull:
Es barregen tots els ingredients (excepte la llet i la massa brisa), s’hi inclou l’interior de les beines i es barreja ben barrejat..
Quan la llet bulli es treu del foc, s’hi incoroporen les beines de vainilla i es deixen infusionar 10 minuts fora del foc.
D’altra banda, s’unta un motlle d’oli o mantega i s’hi posa la massa brisa. Es guia amb els dits per a que s’adapti a la forma del motlle.
Es talla la massa que sobri.
Passats els deu minuts
S’incorpora la llet a la resta d’ingredients.
Es posa al foc i es torna a fer bullir molt lentament sense deixar de remenar.
Quan comença a bullir, es deixa espessir una mica.
S’aboca dins de la massa brisa.
Es cou al forn, preescalfat a 175-180º ns 45 minuts.
Es deixa refredar i quan estigui tebi es pot posar, si es vol, a la nevera.
L’endemà encara és més bo.
Aquesta recepta és molt senzilla, la vam fer al taller de cuina de Can Castelló i va quedar molt bona! (I més bona hauria estat si haguéssim pogut deixar arrefredar-lo)
Necessitarem una massa brisa. Trobareu la recepta en una altra entrada.