. Quan vaig trobar aquesta vaig pensar que complia tots, tenia bons ingredients i semblava que no podia fallar. Tan sols vaig cometre un error de càlcul. L’època de l’any. És complicat treballar amb xocolata en aquesta època, perquè li costa d’arrefredar-se i, ràpidament torna a posar-se tova.
Tot i això crec que la recepta ha estat encertada i que he complert els meus objectius 😀
Ingredients
250g d’ametlla laminada
100g de fruita confitada a daus petits
50g de panses de corint
200-250g de sucre (al gust)
100g de farina
50g de mantega estovada
3 clares d’ou
150g de xocolata de cobertura
Procediment
Encèn el forn a 170º
Barreja les panses, la fruita confitada, el sucre, les ametlles, la farina i les clares d’ou.
Afegeix-hi, a poc a poc la mantega, tova, però no pomada. La mantega ha de donar-hi una mica de consistència.
Si veieu que té poca consistència, ho podeu posar uns minuts a la nevera perquè n’agafi una mica.
Fes petites boles amb la barreja. Deixa una separació entre elles.
Aixafa-les amb una cullera fins que tinguin un gruix d’1cm
Cou-les al forn uns 10 minuts (que comencin a estar torrades)
Deixa-ho refredar sobre una reixa.
Un cop fred pinta la base dels florentins amb xocolata de cobertura fosa.
Deixa-ho refredar. Si la xocolata no es solidifica, se li pot donar un cop de fred posant-ho al congelador entre 5 i 10 minuts.
La quantitat de sucre varia en funció dels vostres gustos. Jo personalment, amb 250g de sucre ho he trobat massa dolç.