Pa amb pesto

L’altre dia després de fer pasta em va sobrar una mica de pesto i, com que estava fent pa vaig pensar d’incorporar-lo. Va quedar molt bé!

 

Aquí en teniu la recepta, tot i que la podeu adaptar a la vostra recepta de pa habitual:

Ingredients:

  • 500g de farina panificable
  • 15g de sal
  • 320g d’aigua
  • 220g de massa mare
  • 80/90g de pesto

Preparació:

Agafa el pesto (jo el vaig utilitzar de compra) i posa’l en un colador per a que se’n vagi l’oli.
En un bol anirem barrejant els diferents ingredients per a fer la massa de pa.

Començarem per la farina i la massa mare, a poc a poc hi anirem afegint l’aigua i al final la sal.

Quan la massa comenci a tenir cos i es comenci a desenganxar-se de les mans hi posarem el pesto. Ho barrejarem ben barrejat per tal que la salsa pesto es barregi ben barrejada amb la resta. A mesura que ho amassem veurem com la massa s’homogeneïtza i la salsa pesto es barreja ben barrejada. Quan estigui així ho deixarem reposar. A partir d’aquest moment seguirem el procés habitual d’amassat. Podeu utilitzar la tècnica que explico aquí o una altra.

A partir d’aquí el procés és l’habitual per a fer el pa, no cal que l’expliqui, si voleu repassar-ho ho trobareu en aquest  vídeo.

El pa té un gust molt suau amb un bon regust de pesto. Realment em sap greu no haver fet cap fotografia del pa. La propera vegada que el faci en faré i la posaré aquí!

Per cert, als meus amics els va agradar força!
Fins ara!