Pa de viena amb olives negres

Després de postposar aquesta recepta (qüestions de temps) avui m’he decidit a fer-la. És una recepta que he adaptat, i ha quedat un pa molt tendre i bo. Veureu que és molt senzilla!

 

Ingredients:

500g farina panificable

80g aigua

10g sal

30g sucre

15g llevat

140g llet

1 ou

80g olives negres

 

Elaboració:

Barreja tots els ingredients sòlids.

Afegeix-hi els líquids i comença l’amassat. (a mà o amb una massadora) En aquest vídeo podeu veure com s’amassa.

Amassa-ho fins que quedi ben suau i es desenganxi de la taula. Jo ho he amassat entre 25 i 30 minuts a mà.

Pensa que aquesta massa és molt enganxifosa al principi, així que no et posis nerviós i continua amassant, veuràs com es va desenganxant de la taula i va agafant una mica de cos. Tot i això pensa que és una massa tova.

Enfarina una mica la taula/marbre i fes una bola.

Deixa reposar la bola (tapada amb un drap o dins d’un recipient amb tapa) durant 15-20 minuts.

Divideix la massa en les peces que vulguis fer (jo n’he fet 6)

Fes 6 boles amb aquesta massa (segurament l’hauràs d’enfarinar una mica abans perquè no se t’enganxi a les mans i a la taula quan fas la bola.

Posa les boles en una safata de forn amb un paper sulfuritzat

Deixa fermentar les boles en un lloc on no hi hagi corrent d’aire (sol estar entre 1 i 2 hores)

Quan comenci a estar fermentat (haurà augmentat considerablement de volum) i semblarà més tou encèn el forn al màxim.

Quan les boles hagin doblat el seu volum posa-les al forn (que estarà al màxim)

Apaga el forn durant 5-10 minuts.

Encen-lo a 210º i cou les boles 10 minuts més.

Treu els pans del forn i deixa’ls refredar (millor sobre una reixa)

 

Ja està! Ja tenim uns fantàstics panets de viena amb olives negres.

 

Si hi voleu més olives negres, podeu augmentar-ne la quantiat.

És molt important la fairna sigui panificable. Si utilitzes farina «normal» o de força no obtindràs els resultats que busquem.