Ingredients:
Pasta brisa
Porros
Mascarpone
Una mica d’oli
Sal
Pebre
Elaboració:
S’unten uns motlles petits (tipus flamera petita o pastís pla) d’oli.
S’estira la massa brisa ben fina (fins que tingui mig centímetre més o menys)
Es posa la massa dins dels motlles i, amb els dits es va recorrent el motlle per fer que la massa toqui totes les parets del motlle.
Es posen els motlles a la nevera.
Es tallen els porros ben fins, es salen, s’empebren i es sofregeixen amb una mica d’oli, a poc a poc, fins que estiguin ben sofregits.
S’hi afegeix mascarpone i es deixa desfer fins que quedi una textura homogènia, com d’una nata líquida, es deixa reduir una mica.
S’omplen els motlles amb el farciment de porro
Es posen al forn, ja calent, a 180º entre 30 i 35 minuts (veureu que ja està quan la pasta de sota estigui cuita.
Es deixen refredar. Es treuen i ja es poden servir.
Nota1: La pasta brisa no és fàcil de tallar un cop freda, així que no hi patiu massa a l’hora de tallar, us aconsello d’anar resseguint les esquerdes que s’aniran fent.
Nota2: No he posat proporcions perquè tot depén de la quantitat de pastissets que vulgueu fer.