Ingredients:
150g de farina
125g de sucre
3 taronges
4 ous
120g d’ametlla en pols
150g de mantega estovada
1 sobre de llevat químic
Almívar:
150g de sucre
150g d’aigua
Suc d’1 taronja
Elaboració:
Prepara l’almívar amb el sucre, l’aigua i el suc de la taronja.
Cou-ho 10 minuts.
Afegeix-hi les 3 taronges tallades a rodanxes (amb pell) de mig cm.
Cou-les 5 minuts.
Deixa refredar l’almívar.
Un cop fred escorre les taronges sobre paper absorbent.
Folra un motlle de paper de forn
Posa-hi les rodanxes de taronja al fons i meitats de taronja a les vores.
Bat la manteja i el sucre fins a obtenir una crema. (Millor si ho fas amb un batedor elèctric)
Afegeix-hi els ous d’un en un.
Munta-ho fins que hagi doblat el volum.
Amb precaució per a que no baixi afegeix-hi la farina, el llevat i la farina d’ametlla.(És millor utilitzar un batedor manual)
Aboca-ho al motlle.
Cou-ho al forn a 170º (ja calent) uns 40 minuts.
Un cop cuit aboca-hi l’almívar de les taronges.
Espera que s’absorveixi.
Desmotlla el pastís.
Espera una o dues hores a que estigui a temperatura ambient i…. Ja es pot menjar!