Son.cat

Pastissets de gírgoles

Ingredients:

Massa brisa

Gírgoles

Mascarpone

All

Oli,sal, pebre

Elaboració:

S’estira la massa de full fins a tenir un gruix de mig cm aproximadament.

S’unten els motlles (petits o grans)

S’estira la massa per sobre dels motlles i, amb els dits, es posa bé, de manera que toqui tota la superfície del motlle.

Es tallen les gírgoles petites.

Es fa un sofregit amb molt poc oli amb les gírgoles, recordeu en salar-les i empebrar-les (si us agrada el pebre)

Quan comenci a rossejar, s’hi afegeix all picat (no massa all) i es deixa coure tot junt, sense pressa.

S’hi afegeix el mascarpone (o crema de llet, si voleu) i es deixa espessir.

Quan tingui una textura consistent es posa als motlles.

S’enforna a 180º 30-35 minuts si els motlles són petits, més estona si els motlles són grans.

Un cop cuit es deixa refredar.
Bon profit!

Nota1: No hi ha proporcions perquè depén de la quantitat de pastissets que feu.

Nota 2: És normal que la massa no es talli recta al 100% per això es diu brisa, que vé del francés brisée, que vol dir trencar. És una massa trencadissa.

Exit mobile version