Recepta molt versàtil per fer una base (planxa) de pa de pessic fina (un dit de gruix aproximadament)
Ingredients:
- 3 ous
- 3 clares
- 125g de sucre (100g+25g)
- 100g de farina sense gluten (castanya, panís, cigró…)
Elaboració:
Es folra una safata plana de forn amb paper de parafina
Amb la batedora elèctrica es baten 3 ous amb 100g de sucre, es baten fins que doblin el volum
Es munten les 3 clares amb els 25g de sucre. S’han de muntar una fortes.
Es barreja la farina amb els ous batuts amb suavitat
Un cop barrejada la farina s’hi afegeixen les clares muntades i es barregen amb el batedor manual suaument fins que estigui tot ben barrejat i quedi una massa ben esponjosa.
Amb una espàtula es posa la barreja sobre la safata i es reparteix uniformement. Aquesta massa gairebé no es mou. Això vol dir que s’ha de repartir bé.
S’enforma a 185º durant 13-15 minuts. El temps de cocció variarà en funció de la farina
Un cop cuit, es gira sobre el marbre i se li treu el paper de forn