Son.cat

Tiramisú

mousse de xocolata sense gluten

Recepta lenta però de gust suau i absovent.

Ingredients:

Elaboració:

Es fan tres o quatre cafès ben forts i s’hi barregen unes gotes de licor (a gust de cadascú)

Es talla la planxa a la mida de la safata on s’ha de posar. Es posa al fons de la safata i s’amara amb el cafè amb licor.

En un cassó, es posa el sucre amb l’aigua i s’escalfa fins que es desfaci el sucre.

Es deixa temperar.

Es separen les clares dels rovells

Un cop l’aigua i el sucre estiguin temperats hi afegirem els rovells d’un en un mentre ho barregem amb el batedor manual.

Quan estigui ben batut es torna a posar al foc i es fa arrencar el bull. S’ha d’anar remenant de tant en tant.

Es deixa temperar de nou.

Un cop temperat, hi afegim el formatge mascarpone i ho remenem fins que quedi una massa espessa i uniforme.

Muntem les clares d’ou ben muntades (una mica dures)

S’incorporen a la barreja anterior i es barregen ben barrejades fins que quedi una massa esponjosa i uniforme.

Es posa aquesta massa a la safata, sobre la planxa amarada amb cafè

Es fa una capa.

A sobre s’hi posa una altra planxa.

S’amara.

S’hi posa una atra capa de barreja

S’espolvoreja cacau en pols per sobre

Es posa a la nevera i es deixa reposar, almenys 5 hores perquè puguin expandir-se tots els sabors.

Un cop passat aquest temps es talla i es serveix. També es pot muntar en terrines individuals i així ja es pot servir directament (si són de vidre, queda molt bonic)

 

Exit mobile version