Aquesta és l’última recepta. Recordeu que és la que duia més feina i que vam fer per parts.
Si hi ha alguna cosa que no queda clara, ja ho sabeu, comenteu-ho i us ho explico millor!
Ingredients per la massa mare (esponja):
140g de farina de força
30g de llevat de forner
80g d’aigua (tèbia)
Ingredients per a la coca:
90g de sucre
425g de farina de força
10g de sal
3 ous + 1 per pintar
90g de mantega (pomada)
75-80g de llet
20g d’anís (nosaltres hi vam posar aigua de tarongina)
Decoració
Fruita confitada
Pinyons
Sucre
Elaboració
Primerament farem l’esponja (o massa mare). Per fer-ho poseu en un bol 140g de farina de força, 30g de llevat i 80g d’aigua tèbia.
Ho barregeu ben barrejat.
Ho tapeu amb una tapa (o paper film) i ho deixeu reposar 1hora (o una mica més)
Passat aquest temps.
Al mateix bol hi poseu-hi tots els elements líquids menys la mantega.
Barregeu-ho una mica, sense patir.
Afegiu-hi els elements sòlids menys la mantega)
I amasseu-ho.
Quan la massa comenci a prendre cos, recolliu-la i torneu-la a posar al bol, enfarinat.
Deixeu que reposi 10 minuts aproximadament.
Passats els 10 minuts
Enfarina la taula, estira la massa (veuràs que és manejable)
Posa-hi la mantega (pomada)
Continua amassant, fent agermanar 😉 tots els ingredients.
Si veus que passats uns 15-20 minuts d’amassar no s’agermanen. Posa-hi una mica de farina.
Quan la massa torni a tenir cos, recull-la i deixa-la reposar uns 15 minuts més o menys.
Torna a amassar la massa fins que quedi ben fina (veuràs que és molt ràpid).
Deixa-la reposar, 15-20 minuts més.
Ja tenim la massa llesta!!
Si voleu fer una coca gran, no cal partir la massa. Si la voleu més petita, partiu-la a la mida que us vagi bé.
Estireu la massa per fer la coca.
Pinteu-la amb un ou batut i decoreu-la amb la fruita confitada (que vam rentar), els pinyons i una mica de sucre per sobre.
Poseu-la a fermentar en un lloc on no hi hagi moviment d’aire (recordeu que ho vaig posar dins d’un armari)
La fermentació pot durar entre 1 i 2 hores
Quan la massa hagi doblat el seu volum poseu-la al forn a 180º – 200º durant 20-30 minuts.
Passat aquest temps treieu la coca del forn i DEIXEU-LA REPOSAR!!
Espero que us quedi ben bona!
PS. També s’hi pot posar la ratlladura de mitja llimona per donar-li el gust de llimona a la massa. Si voleu que el procés de fermentació sigui més ràpid. Podeu posar 15g més de llevat durant el pastat (amb els elements líquids)