De vegades dels problemes se n’aprenen coses noves. En un taller de cuina sense gluten el forn no va funcionar. No passava de 70º-80º. Vam fer un brownie (mireu la recepta de brownie sense gluten) però el forn no coia, així que ho vam deixar a veure què passava. Al final de la classe vam obrir el forn i vam descobrir una mousse genial i deliciosa. Així que copio la recepta del brownie amb les modificacions del forn.
Ingredients:
- 100g de sucre
- 100g de mantega
- 150g de xocolata (millor si és xocolata a la pedra)
- 2 ous
- 120g de farina de panís (maizena)
Elaboració:
S’unta un motlle rectangular (tipus plum cake) de mantega
Es fon molt lentament la xocolata amb la mantega. No ha de bullir!
Un cop fos. S’hi afegeix el sucre i els ous, d ‘un en un, sense deixar de remenar,
Si agrada s’hi pot afegir una mica de canyella o essència de taronja
S’hi afegeix la farina de panís sense deixar de remenar
S’aboca la barreja al motlle i s’enforna a 80º durant 30-40 minuts aproximadament
Quan faci una mica de crosta per les vores i tingui consistència per sobre es treu.
La mousse és cremosa i es desfà a la boca.