Aquesta recepta és molt senzilla i la dividirem en dues parts. En la primera explicarem com fer la pasta fresca. En la segona hi afegirem un acompanyament.
Ingredients:
- 100g de farina de cigró
- 1 ou
- 10 ml d’oli
- sal
Es bat l’ou amb una mica de sal.
S’hi afegeix l’oli.
Un cop estigui tot ben barrejat s’hi afegeix progressivament la farina.
S’hi ha d’afegir farina mentre l’admeti.
Quan hàgim posat tota la farina es treballa la massa enèrgicament fins que quedi una massa uniforme.
S’enfarina la taula i s’estira la massa amb un corró (o una màquina de fer pasta)
Un cop tingui el gruix desitjat es talla. Ja sigui fent formes, ja sigui amb una talladora de pasta.
Es posa en una olla amb aigua bullint, oli i sal i es cou (aproximadament entre 10 i 15 minuts) depenent de gruix de la pasta.
Quan la pasta estigui cuita s’escorre i s’hi posa una mica d’oli perquè no s’enganxi.
Per acompanyar aquesta pasta farem unes cloïsses.
Necessitarem:
- cloïsses (50-100g)
- alls
- Julivert
- oli
- sal
Fregirem els alls i el julivert en una paella ben calenta. Un cop estiguin fregits hi afegirem les cloïsses, afluixarem el fogó i deixarem que s’obrin. Quan estiguin obertes, hi afegim la pasta fresca ja cuita. Ho deixem uns instants per a què agafi gust i ja ho podem servir