Aquesta recepta té molts passos, però el resultat és un contrast de sabors frescos i deliciosos
Ingredients:
- 2 alvocats
- ½ ceba de Figueres
- 6 tomàquets cherry de branca (grossos)
- Tabasco / Wasabi
- Oli d’oliva verge
- 6 llagostins
- 1 llima
- Alfàbrega
- 3 fulles de menta
- Pebre negre
Elaboració:
Es pica la ceba ben fineta i els alvocats a dauets petits.
Es barreja tot amb compte de no aixafar l’alvocat.
S’amaneix amb unes gotes de Tabasco o una mica de Wasabi, sal, el suc de mitja llima, pebre negre i oli.
Un cop ben amant s’hi posen els pinyols d’alvocat per evitar que s’oxidi i es tapa amb paper film.
A part, fem una creu als tomàquets i els escaldem durant un parell de minuts per poder pelar-los i treure’ls les llavors.
Un cop nets, els tallem a daus petits. Ho amanim amb una mica de sal, oli d’oliva, pebre negre i alfàbrega i ho reservem.
Netegem i pelem els llagostins sense oblidar-nos de treure bé els intestins.
Els amanim amb la pell de la llima i els posem a confitar amb l’oli i el suc de l’altra meitat de llima a 60º durant tres minuts. Ho deixem refredar.
Una vegada freds, s’han de tallar a daus i reservar.
Muntem el plat. S’agafa una anella de muntar plats i s’hi posa l’alvocat (que ha d’ocupar més) el tomàquet i els llagostins a sobre. Si es vol s’hi pot posar una mica del suc de confitar els llagostins.