Tàrtar d’alvocat, tomàquets i llagostins confitats amb llima

Aquesta recepta té molts passos, però el resultat és un contrast de sabors frescos i deliciosos

Ingredients:

  • 2 alvocats
  • ½ ceba de Figueres
  • 6 tomàquets cherry de branca (grossos)
  • Tabasco / Wasabi
  • Oli d’oliva verge
  • 6 llagostins
  • 1 llima
  • Alfàbrega
  • 3 fulles de menta
  • Pebre negre

 

Elaboració:

Es pica la ceba ben fineta i els alvocats a dauets petits.

Es barreja tot amb compte de no aixafar l’alvocat.

S’amaneix amb unes gotes de Tabasco o una mica de Wasabi, sal, el suc de mitja llima, pebre negre i oli.

Un cop ben amant s’hi posen els pinyols d’alvocat per evitar que s’oxidi i es tapa amb paper film.

A part, fem una creu als tomàquets i els escaldem durant un parell de minuts per poder pelar-los i treure’ls les llavors.

Un cop nets, els tallem a daus petits. Ho amanim amb una mica de sal, oli d’oliva, pebre negre i alfàbrega i ho reservem.

Netegem i pelem els llagostins sense oblidar-nos de treure bé els intestins.

Els amanim amb la pell de la llima i els posem a confitar amb l’oli i el suc de l’altra meitat de llima a 60º durant tres minuts. Ho deixem refredar.

Una vegada freds, s’han de tallar a daus i reservar.

Muntem el plat. S’agafa una anella de muntar plats i s’hi posa l’alvocat (que ha d’ocupar més) el tomàquet i els llagostins a sobre. Si es vol s’hi pot posar una mica del suc de confitar els llagostins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *