Recepta lenta però de gust suau i absovent.
Ingredients:
- 400g de formatge mascarpone
- 1 planxa sense gluten
- 3 ous
- 150g de sucre
- 125g d’aigua
- cafè (a poder ser fort)
- licor (Grappa, aiguardent, rom…)
- Cacau en pols
Elaboració:
Es fan tres o quatre cafès ben forts i s’hi barregen unes gotes de licor (a gust de cadascú)
Es talla la planxa a la mida de la safata on s’ha de posar. Es posa al fons de la safata i s’amara amb el cafè amb licor.
En un cassó, es posa el sucre amb l’aigua i s’escalfa fins que es desfaci el sucre.
Es deixa temperar.
Es separen les clares dels rovells
Un cop l’aigua i el sucre estiguin temperats hi afegirem els rovells d’un en un mentre ho barregem amb el batedor manual.
Quan estigui ben batut es torna a posar al foc i es fa arrencar el bull. S’ha d’anar remenant de tant en tant.
Es deixa temperar de nou.
Un cop temperat, hi afegim el formatge mascarpone i ho remenem fins que quedi una massa espessa i uniforme.
Muntem les clares d’ou ben muntades (una mica dures)
S’incorporen a la barreja anterior i es barregen ben barrejades fins que quedi una massa esponjosa i uniforme.
Es posa aquesta massa a la safata, sobre la planxa amarada amb cafè
Es fa una capa.
A sobre s’hi posa una altra planxa.
S’amara.
S’hi posa una atra capa de barreja
S’espolvoreja cacau en pols per sobre
Es posa a la nevera i es deixa reposar, almenys 5 hores perquè puguin expandir-se tots els sabors.
Un cop passat aquest temps es talla i es serveix. També es pot muntar en terrines individuals i així ja es pot servir directament (si són de vidre, queda molt bonic)